Leo Pruijt - Fine Art in Wood

Het werken in hout, met zijn oneindige variatie aan tekening en zijn warme uitstraling, heeft mij al lang in de greep. In 1981 ben ik aan mijn eerste beelden begonnen en de magie van het 'creëren in hout' heeft me nooit meer los gelaten. 

Ook al vind ik hout prachtig materiaal, een blok hout inspireert mij niet. Ik selecteer het hout op basis van een idee en ontwerp, waarbij het karakter van de houtsoort, de structuur, kleur en het formaat van het houtblok meespelen.

Ik maak beelden die tonen en soms versterken van wat me geraakt heeft. Momenten waarin ik ademloos kijk naar mensen, dieren of planten geven mij inspiratie. Uitzoeken wat me nu precies raakt en hoe ik dat kan weergeven, vind ik het meest interessant aan het ontwerpproces. Vervolgens is het tijdens het creatieproces altijd weer fascinerend om een beeld stap voor stap uit een blok hout te zien komen.
De juiste vorm vinden gaat bij mij doorgaans samen met het snappen van de onderliggende structuren. Welke bepalen de vorm? En hoe wordt dat beïnvloed door de houding? Wat zie je daarvan aan het oppervlakte doorschemeren? 

Veel van mijn beelden zijn vrije werken, maar ik werk ook met plezier aan opdrachten. 
Neem gerust contact op voor een bezoek of opdracht.